Ημιμαραθώνιος Αγάπης Μυτιλήνης

 
00

Μέρες


00

Ώρες


00

Λεπτά


00

ΔευτερόλεπταΣτο "Νησί των Ποιητών και της Ελιάς", τη "Μυροβόλο Λέσβο"

Καλωσορίζουμε κάθε Φεβρουάριο τον "Ημιμαραθώνιο Αγάπης Μυτιλήνης"
Μια αθλητική γιορτή αγάπης προς τη φύση, την ιστορία και τον αθλητισμό
Ένα αθλητικό γεγονός που σμίγει τον ρυθμό της κίνησης με τον πολιτισμό του νησιού

Αγώνες Σαββάτου

Αγώνας Δρόμου για Μικρά Παιδιά - Μια Διασκεδαστική Οικογενειακή Εμπειρία!

Διαδρομή 500μ | Ηλικίες: 4 - 8

Εκκίνηση/Τερματισμός: Άλσος Τσαμάκια
Αγώνας Δρόμου για Μεγαλύτερα Παιδιά

Διαδρομή 1000μ | Ηλικίες: 9 - 12

Εκκίνηση/Τερματισμός: Άλσος Τσαμάκια
Αγώνας Δρόμου για Έφηβους

Διαδρομή 2500μ | Ηλικίες: 13 - 14

Εκκίνηση/Τερματισμός: Άλσος Τσαμάκια
Αγώνας Δρόμου για Όλους

Διαδρομή 5χλμ | Ηλικίες: 15+

Εκκίνηση/Τερματισμός: Άλσος Τσαμάκια

Αγώνες Κυριακής

Διαδρομή 10χλμ | Ηλικίες: 18+

Εκκίνηση/Τερματισμός: Πλατεία Σαπφούς

*Για Συμμετοχή Ανηλίκων (15-17) Απαιτείται Έγκριση Κηδεμόνα
Ημιμαραθώνιος 21.5χλμ | Ηλικίες: 18+

Εκκίνηση/Τερματισμός: Πλατεία Σαπφούς

*Για Συμμετοχή Ανηλίκων (15-17) Απαιτείται Έγκριση Κηδεμόνα
 

ΣΑΒΒΑΤΟ - 'Εναρξη Αγώνων 12:00μμ

Εναρκτήρια Ημέρα Αγώνων

Το Άλσος Τσαμάκια, σκιασμένο από το μεγαλύτερο φρούριο της Μεσογείου, το κάστρο της Μυτιλήνης, φιλοξενεί όλες τις εκδηλώσεις της ημέρας που είναι Γεμάτη δράσεις για όλες τις ηλικίες, αποτελεί μαγνήτη για παιδιά προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία τόσο σε οικογένειες όσο και σε έμπειρους δρομείς που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.
Family run - 500μ

Αθλητισμός και Διασκέδαση για Όλη την Οικογένεια!

Το Family Run δημιουργεί την τέλεια στιγμή για τα παιδιά (4-8 ετών) να εξερευνήσουν τον κόσμο του αθλητισμού με τη συνοδεία και την ενθάρρυνση της οικογένειάς τους ενισχύοντας τη σχέση τους με τον αθλητισμό και την υγιεινή ζωή.
Για τους Μικρούς Αθλητές: Διαδρομή Kids 1000μ!

Η διαδρομή Kids 1000μ δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά (9-12 ετών) μπορούν να απολαμβάνουν την υγιή διασκέδαση με φίλους, πάντα υποστηριζόμενα από την αγάπη των γονέων και των συνοδών τους

Στην ίδια διαδρομή συμμετέχουν με χαρά και αξιοπρέπεια αθλητές με αναπηρία (ΑΜΕΑ) δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου η διαφορετικότητα είναι πηγή έμπνευσης για όλους!
Διαδρομή Kids 2500μ!

Η μεγαλύτερη διαδρομή Kids των 2500μ

προσφέρει μια συναρπαστική πρόκληση για τους εφήβους 13-14 ετών.
Διαδρομή Fun 5χλμ!

Η διαδρομή Fun 5χλμ ανοίγει τον δρόμο για μια εμπειρία τρεξίματος

που συνδυάζει την ενέργεια του αθλητισμού με την απόλαυση του τρεξίματος.

Για όλους εσάς που αναζητάτε τον συνδυασμό της διασκέδασης και της πρόκλησης!

Κυριακή - 'Εναρξη Αγώνων 08:15πμ

Ο Ημιμαραθώνιος Αγάπης αποτελεί ένα ετήσιο γεγονός τρεξίματος που λαμβάνει χώρα το πλησιέστερο Σαββατοκύριακο στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου του οποίου τα λείψανα φυλάσσονται σε Καθολική Εκκλησία που βρίσκεται στον πιο γραφικό και εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας της Λέσβου. Μέσω της διαδρομής του αγώνα οι αθλητές είναι αδύνατον να μην αισθανθούν τη μαγεία, την αύρα και τον κοσμοπολίτικο αέρα που αποπνέει το νησί. Γεμάτη χρώματα, ενέργεια και ενα τοπίο που γεμίζει το μάτι και τις αισθήσεις.

Ξεκινώντας απο την πλατεία Σαπφούς οι αθλητές κατευθύνονται προς τον έναν από τους επτά λόφους στους οποίους είναι αμφιθεατρικά απλωμένη η πόλη της Μυτιλήνης. Τα νεογοτθικά, μπελ επόκ, αναγεννησιακά αλλά και νεοκλασικά κτήρια συνοδεύουν τους δρομείς μέχρι την έξοδο τους απο την πόλη. Το τοπίο αλλάζει και η όμορφη αρχιτεκτονική υποκύπτει στη θέα της παραλίας με τα παράλια της Μικράς Ασίας στο βάθος.

Lesbos-Sappho1-modified

Σαπφώ | ~ 630 π.Χ. - 570 π.Χ.

mytilene-castle

Πίσω Πλευρά Κάστρου - Αναστροφή Αθλητών

Κατά την επιστροφή και τελευταία φάση της διαδρομής, οι συμμετέχοντες κατευθύνονται προς το Άγαλμα της Ελευθερίας και το μεγαλύτερο φρούριο της Μεσογείου, το κάστρο της Μυτιλήνης! Στη σκιά του πραγματοποιείται η τελευταία αναστροφή για την τελική ευθεία και τον τερματισμό στην προκυμαία και την πλατεία Σαπφούς.

Ημιμαραθώνιος Αγάπης Μυτιλήνης

Πληροφορίες Διαδρομής

Διαδρομή Διαδρομή: 21.5 χιλιόμετρα
Υψομετρικά Υψομετρικά: 85 μέτρα
Τύπος Διαδρομής Τύπος Διαδρομής: Μέτρια προς μακρά απόσταση κυρίως σε άσφαλτο με μικρή υψομετρική πρόκληση
Καταλληλότητα Κατάλληλος Για: Αθλητές με μέτρια και πάνω φυσική κατάσταση, που θέλουν να αντιμετωπίσουν μια πρόκληση μεγαλύτερης απόστασης.

Ορισμένοι λόγοι που καθιστούν αυτήν τη διαδρομή ιδανική πριν από πιο απαιτητικούς αγώνες:

1. Μεγάλη Απόσταση: Η απόσταση των 21.5 χιλιομέτρων θα επιτρέψει στους αθλητές να προπονηθούν για μεγαλύτερη διάρκεια, βελτιώνοντας την αντοχή τους.
2. Υψομετρική Πρόκληση: Η ύπαρξη 85 μέτρων υψομετρικών προσφέρει μια ελαφρά αλλά υπάρχουσα πρόκληση, εκπαιδεύοντας τους αθλητές σε διάφορα εδάφη.
3. Διαχείριση Απόδοσης: Ο μεγάλος χρόνος της διαδρομής επιτρέπει στους αθλητές να εκπαιδευτούν στη διαχείριση της απόδοσης τους κατά μήκος μιας μεγαλύτερης απόστασης.
4. Προετοιμασία Ψυχολογίας: Η μεγάλη απόσταση και η ύψομετρική πρόκληση θα βοηθήσουν στην προετοιμασία ψυχολογίας των αθλητών για αγώνες με παρόμοια ή ακόμη πιο δύσκολα χαρακτηριστικά.

Συνολικά, η διαδρομή προσφέρει μια ισορροπημένη πρόκληση που ενισχύει διάφορες πτυχές της αθλητικής επίδοσης, καθιστώντας την ιδανική για προετοιμασία.

 
 
StatsHMM
Half_Marathon_Of_Love_Mytilene_Elevation
 

Συμβουλές για Αθλητές:

Προετοιμασία: Σταδιακή Αύξηση Αντοχής - Σωστή Διατροφή - Καλή Υγεία & Ανάπαυση
Στρατηγική: Διαχείριση του ρυθμού του αγώνα, επικέντρωση στην υπερανάπτυξη σε ανηφόρες
Εξοπλισμός: Κατάλληλα παπούτσια για μεγάλες αποστάσεις, επαρκή υδροδότηση, προστατευτικό από τον ήλιο

Αγώνας 10 χλμ

Ο αγώνας των 10 χλμ έχει κοινή εκκίνηση με τον ημιμαραθώνιο, αρχικά οι αθλητές ακολουθούν την ίδια διαδρομή μέχρι να φτάσουν στη διασταύρωση του Οικισμού Πληγόνι, έπειτα κάνουν αναστροφή και κατευθύνονται προς τον τερματισμό στη Πλατεία Σαπφούς.

Χαρακτηριστικά Διαδρομής:


Διαδρομή Διαδρομή: 10 χιλιόμετρα
Υψομετρικά Υψομετρικά: 75 μέτρα
Τύπος Διαδρομής Τύπος Διαδρομής: Μέτρια απόσταση σε άσφαλτο με μικρή υψομετρική πρόκληση
Καταλληλότητα Κατάλληλος Για: Αθλητές με μέτρια και πάνω φυσική κατάσταση, που θέλουν να αντιμετωπίσουν μια πρόκληση μεσαίας απόστασης.

 
 
 
 

Νικητές 2024


 
Marwan Abdalla

1:18:44,4
Jean Estelle

1:41:57,7
 

Μέγα Χορηγοί 2024

 

Η Gruppe συνδυάζει ευρηματικά την κορυφαία ποιότητα με το σύγχρονο design, τη λειτουργικότητα, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια και τα προϊόντα Gruppe αποτελούν την πλέον αξιόπιστη επιλογή για την κάλυψη κάθε σύγχρονης ανάγκης.

Σε μία κορεσμένη από όμοιες ιδέες και ανακυκλώσιμο design, η Gruppe σχεδιάζει το μέλλον, χαράζοντας τη δική της σχεδιαστική γραμμή. Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στη συνεργασία με τον βραβευμένο industrial designer Θανάση Μπάμπαλη.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σειρά, που σχεδιάστηκε με έξυπνα #designwise χαρακτηριστικά, συνδυάζοντας ευρηματικά την εργονομία με την κομψότητα και την αισθητική υπεροχή. Το σύγχρονο design βρίσκει τρόπους έκφρασης μέσα από λιτές και αφαιρετικές γραμμές, προσθέτοντας αξία στην ποιοτική κατασκευή.
Gruppe: #DEFINEGREEKDESIGN

Από το 2014, η Fratelli Commercial προσφέρει μια μοναδική συνδυαστική εμπειρία ως τόσο προμηθευτής όσο και κατασκευαστής, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη υπηρεσία για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, από νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι πολυεθνικές.

Προσφέρει ένα ενιαίο κατάστημα για την προμήθεια εμπορικών προϊόντων. Ενώ οι περισσότερες εταιρείες προμήθειας χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ενός λιανοπωλητή, διανομέα, προμηθευτή προϊόντων σε απόθεμα, εξωτερικές εμπορικές εταιρείες και εργοστάσια, η Fratelli τα συνδυάζει όλα αυτά σε ένα.

Το αποτέλεσμα είναι μια πιο απλοποιημένη και οικονομική υπηρεσία "απευθείας από το εργοστάσιο" - με περισσότερη αξία για εσάς.

Κύριοι Χορηγοί

Μεγάλοι Χορηγοί

Επίσημοι Χορηγοί

Θεσμικοί Υποστηρικτές

Χορηγοί Επικοινωνίας

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 6948183605
info@aegeanevents.gr

FacebookInstagramYouTube
Μη διστάσετε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα: